do luege mir druf

Burkhard`s Qualitätsgedanke prägt üse Autag wie ds tägliche Brot

Zueverlässig u fründlich wöi mir täglich üsne Chunde früschi Produkt abiete wo mir chöi derhinger stah, wüsse das sie  guet si u zu üs passe.
Wei beständig si, wärtschetze was mir hei u üs isetze für ds autägliche Wohl u respäktvoue Umgang mit üsne Ressource.

Ä chlini Beckerei si mir nümm aber o ke Grossverteiler.
Chöi üs so positioniere, dass mir üsne Wärte wo üs hei la wachse immer chöi tröi blibe.
Das geit öfters uf Choschte vom Profit.
Langfrischtig gseh, hets aber viu ä grössere Gwinn u Nutze.

mir fahre mit Strom u bachä mit Houz

gladä vo Ladä zu Ladä
nach däm Motto hei mir im  Summer 2021 schrittwies üsi Outo u Lieferwäge uf Elektro afa unzschteue, bis im Oktober isch üsi LieferwageFlotte i di elektrischi Zuekunft gstartet.
D Lüt wo no schlaafe wenn üse Chauffeur*in näbe dra zuche fahre dankes üs, genau wie die nachfougende Generatione.

Für d Chunde wo bi üs Konsumiere, hets säubschtverständlich zwe Stromsüüle wo si chöi bruche – damit si vouer Energie chöi düre startä.  Ganz eifach üsi Mitarbeiter*inne im Ladä frage, si zeige öich wies geit!

 

auti Schachtlä

früsch vo geschter, so finge üsi nid verchoufte Produkt es Plätzli u e zwöiti Chance.

Leider glingts üs nid immer, aui üse feine Produkt bis am Fürabe z verchoufe. Da mir die Sache nid wei furtschiesse u si am nächschte u übernächschte Tag no gniessbar si, finge die es Plätzli ir “aute Schachtlä”.

Choschte tuet die 10.- Fr. für ne Warewärt zwüsche 25.- und 30.- Fr. u finge tuet me se i au üsne Filiale, vorusgsetzt, es het am Fürobe no unverchoufti War.

Heimer mou chli viu z viu, de wärde üsi Köschtlichkeite o vor Äss-Bar abghout, dört wärde si im Verchoufslade ernöit zum Läbe erweckt.

När gits no die Sache, wome nüm darf verchoufe, die tüe mir i üsi Biogas Alag. Z Roh-Biogas wird bi üs regumässig abtransportiert zur Ufbereitig vo Biogas u schliesslich wird de das is Netz igspise u dr Kreislouf schliesst sich.

 

Üses Land bietet ä Riichtum a Rohstoff

wo mir dankbar chöi witerverarbeite zu beschte Produkt. Jede Tag soviu das äs Sinn macht u nid am Abe no aui Regau vou si u wenn immer müglich saisonal.
Uf ds viu schnigg schnagg stöh mir nid. Aus währschafte Beck gseh mir üs mit Härzbluet u Sinn für ds Handwärch u wachem Blick vorwärts.
D Ideene u Kreativität lö üs la neugierig si, investiere, usprobiere u teschtä-ä Prozäss wo üs gfaut u aui mit ibezieht u forderet.

vo inne gäg use - do luege mir druf!

o bide Verpackige vo üsne Produkt luege mir druf was mir genau Isetzte. Churzi Lieferwäg, verbundeni Lieferige sowie verträttbari Materialie – das isch üs wichtig.
Wo ou immer müglich, chöme Verpackige us Papier oder Karton zum Isatz, muesses mou PET si oder es Fänschter ha, de wirds ganz sicher Recycling PET.

Wie o bi üser Lieferanteuswau, mir versuche immer uf regionali Höf u Produktionstätte zrügg z griffe. Üses Fleisch chunnt usschliesslich us dr Schwiiz u üser SchwiizerEier bezieh mir vo Produzänte wo d Hüehner Freilouf hei.

Egau ob bi üsne feine Sache wo wir jede Tag chöi mache oder däm drumum – do luege mir druf!

 

 

 

Äs git immer wieder Müglichkeite sich säuber u d Mitmönsche ds sensibilisiere

Plastik düe mir vermiede u si dankbar für recycleti u abboubari Verpackige. I jeder Abteilig chöi mir druf luege u üs stetig für witeri gueti Lösige interessiere.Äs git immer wieder Müglichkeite sich säuber u d Mitmönsche ds sensibilisiere… o wes Durchhaltevermöge brucht oder eifach ä Wink im passende Ougeblick.
Sich säuber ar Nase nä u nid wägluege we dr Abfall dert landet wo är nid häre ghört.

so schliesst sich dr Kreislouf

Mir häufe o da mit, dass sich dr Kreislouf wider schliesst. Sit em ne Momäntli wärde üsi bruchte Nespresso Kapsle wider abhout, wider oder witer verwärtet zu Aluminium, Biogas und Dünger.

Mir wei dran blibe u versuche wo ou immer mir chöi mit guetem Bispiu vorab z ga.

Qualität u Sicherehit isch üs wichtig

Üsi Chunde dr Gsetzgäber so wie mir ou, hei höchi Aforderige a Qualität u Läbesmittu. Drum lö mir aui üsi Produkt vom Wessling Laborinstitut in Lyss, regumässig uf d Hautbarkeit und Hygiene la überprüefe. So chöi mir sicher si, dass üsi Chunde die Qualität u Sicherheit überchöme wo si verdiene.

die wärtvoue Erfahrige us dr Vergangeheit lö üs muetig id Zuekunft la investiere.

Us Arbeitgäber wie mir, haute was mir verspräche, mitschaffe u dra gloube das mir nöii Chance chöi vergä u zämehaft schaffe im nä moderne, nachhautige u standhafte Betrieb.
Si au Tag im Isatz u üsi Türe si offe für Chunde u Gescht wo chöi cho wie sie si . Söue sich wouhfüehle u gniesse was mir mit viu Lideschaft u mit Blick über ä Täuer-u Bachblächrand use, produziere u abiete